donderdag 5 maart 2020

Perzische soep uit duizend en één nacht


Ingrediënten
2 rode uien
3 tenen knoflook
5 tomaten
15 ml olijfolie extra vierge
theelepel gemberpoeder
2 theelepels kurkuma
theelepel kaneelpoeder
halve theelepel chiliflakes
potje kippenbouillon (met 3,5 pot water)
20 gram bloem of volkorenmeel
blikje bruine linzen (400 gram)
blikje kikkererwten (400 gram)
bladpeterselie en koriander
bakje spekreepjes

Bereiding : Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Laat de linzen en erwten uitlekken. Verhit de olie in een grote pan (of in 2 pannen) en fruit de ui, de knoflook met de spekreepjes. Voeg de kruiden toe en bak deze kort mee. Voeg de bloem toe en bak dit ook even kort aan. Voeg de tomaten toe en meng dit goed. Dan de bouillon plus het extra water erbij, aan de kook brengen en zachtjes koken, ongeveer 10 minuten. Dan de linzen en erwten erbij en nog 5 minuten doorwarmen.
Hak de peterselie en koriander fijn en doe het bij de soep samen met peper en zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten