donderdag 27 februari 2020

Shawarma kip met zoete aardappel uit de slowcooker

Ingrediënten
pond kippendijfilets in blokjes
4 ons kastanjechampignons in vieren
blikje tomatenpulp
3 ons zoete aardappel in blokjes
2 ons sperziebonen gehalveerd
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels Shawarma kruiden (Verstegen)
2 eetlepels maizena
voor de saus : 
Turkse yoghurt, knoflook uit de knijper of knoflookpasta, scheutje uit een flesje van b.v. Calvé en flink wat fijngehakte krulpeterselie


Bereiding : Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en de knoflook hierin glazig (niet bruin) . Vermeng de kip met de kruiden en voeg dit toen aan de ui/knoflook. Bak het even rondom aan. Daarna de tomatenpuree toevoegen en 1 minuutje meebakken. Vervolgens het blikje tomatenpulp en peper en zout naar smaak,
Zet de slowcooker aan op hoog en leg de bonen onderin, vervolgens hierop het kipmengsel en dan de champignons. Na een uur de slowcooker op laag zetten en alles een uurtje of 3 tot 4 laten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Doe wat stoofvocht of water bij de maizena, maak er een papje van en giet dit bij het gerecht. Goed vermengen en dan de zoete aardappel erbij doen. Laat alles nog een klein uurtje verder garen, of tot de aardappel gaar is, maar nog wel stevig.

Meng voor de saus alles naar smaak door elkaar, laat weg wat je niet lekker vindt en serveer dit bij het gerecht op het bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten