Porties: 4 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 gr rundergehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 tl chilliflakes
- 1 tl komijn
- 1 ei
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el versgehakte koriander
Saus
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 800 gr tomatenblokjes (blik)
- 1/2 tl chiliflakes
- versgemalen zout en peper
- 2 tl ras el hanout (ik gebruikte de ras el hanout van Jonnie Boer)
- 1 el versgehakte koriander
Verder
- 1 el versgehakte koriander
Couscous
- 300 gr couscous
- 400 ml water
- 2 el olijfolie
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 el versgehakte koriander
- 2 el versgehakte peterselie
Instructies
Gehaktballetjes in tomatensaus
- Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes kort aan zodat ze een beetje kleur krijgen. Maar bak de gehaktballetjes niet gaar.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
- Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de tomatenblokjes, de chiliflakes, koriander, ras el hanout en wat versgemalen zout en peper toe en roer het geheel goed door.
- Laat de saus op middelhoog vuur in 15 minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
- Voeg de gehaktballetjes toe en roer even door. Leg het deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes in ca 8 minuten verder garen op laag vuur.
Couscous
- Breng het water met de olijfolie en het bouillonblokje aan de kook en draai het vuur uit.
- Roer de couscous doorheen en laat het 5 minuten staan met het deksel op de pan.
- Roer de couscous los en meng de koriander en peterselie er doorheen.
variatie : lekker met notenrijst
met dank aan de website : Mariëlle in de keuken voor het basisrecept
Geen opmerkingen:
Een reactie posten