donderdag 5 maart 2020




200 gram Griekse yoghurt
80 ml kokosolie (gesmolten)
70 ml honing
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda (1 zakje)
1 zakje vanillesuiker
120 gram havermout
80 gram amandelmeel
110 gram speltmeel
½ theelepel geraspte citroenschil
150 gram bosbessen (kan ook met banaan, appel of frambozen)
Cakevorm van 20 cm

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte) Beleg de bodem van de cakevorm met bakpapier en vet de randen goed in.
Meng het spelt- en amandelmeel met de havermout, de rasp van citroen, baking soda en bakpoeder.Doe in een andere kom de yoghurt, eieren, gesmolten kokosolie, honing en vanillesuiker. Klop even los tot een mooie egale massa. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en meng goed tot een stevig deeg. Voeg de blauwe bessen (of ander fruit) toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de bakvorm en bak het yoghurtbrood ongeveer 50 minuten in de oven.
Check met een satéprikker of het gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaartijd (luchtdicht): 2 a 3 dagen.


met dank aan Eline's cuisine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten